Můj malý syn miluje motorky, syn je veliký blázen do motorek. Můj sedmiletý syn stále opakuje, že by chtěl mít motorku, jenomže abych pravdu řekla, tak já se bojím. Bojím se synovi pořídit nějakou motorku. A když jsem se potom koukala na dětské motorky, které jsou od šesti let, které jsou pro šestileté děti, tak jsem se docela lekla. Jak můžou takhle malé děti mít motorku? Potom jsem se raději podívala ještě na čtyřkolky a tohle už bylo skvělé. Jsou to také čtyřkolky od šesti let, takže jsem si řekla, že vlastně na tomhle bude mít syn dobrou stabilitu. Akorát jsem se potom podívala na největší rychlost a víte, kolik má dětská čtyřkolka, která je od šesti let?

Já se v motorech nevyznám.

Rychle jede prý až padesátikilometrovou rychlostí! Nechápu, jak dítě v šesti letech nebo klidně i v sedmi letech může jet takhle rychle. Když si myslím, že vlastně člověk, když jede na koloběžce anebo na motorce, na nějaké lehké motorce, tak může jet maximálně pětadvacet kilometrů v hodině. Když nemá řidičské oprávnění. Tak jak malé dítě může na čtyřkolce jet maximálně padesátikilometrovou rychlostí? Tam psali u dětské čtyřkolky, že to má tři režimy rychlostí. Prý se to dá omezit na sedmi kilometrovou rychlost, potom na patnácti kilometrovou rychlost a potom už je padesátikilometrová rychlost. Je to docela opravdu hodně zajímavé a nevím, jestli třeba někdo vůbec pořídí tuhle čtyřkolku svému malému dítěti.

I děti můžou mít motorové vozy.

Vždyť přeci i kdyby člověk jel na kole, tak ho dítě jednoznačně předjede. Maximálně, že by mu to omezil na patnácti kilometrovou rychlost v hodině. Tohle bych přesně udělala já. Můj syn má totiž autismus, takový lehčí autismus a vůbec neudrží koordinaci na kole. Takže budu uvažovat o tom, že bych synovi pořídila tuhle čtyřkolku a samozřejmě, že bych mu to omezila na tu střední rychlost. Rozhodně bych nechtěla, aby syn jel opravdu hodně rychle, protože je mi jasné, že by vyváděl nebo se předváděl a potom by se někde vyboural a já bych si to potom vyčítala. Stejně ale nechápu, že dítě může takhle rychle, když dospělý takhle rychle jet zase nemůže. Když nemá řidičské oprávnění. Je to takové zajímavé a také zároveň zapeklité.