Praha je kulturním místem kde máte možnost shlédnout kulturu z nejrůznějších úhlů. Od divadla, přes muzikály, činohry, opery, výstavy nebo koncerty. Každý večer si můžete vybrat z desítek možností. Co navštívit, pokud chcete mít nezapomenutelný kulturní zážitek?

Národní divadlo

Národní divadlo je ikonickým kulturním místem Prahy. Je otevřeno již od roku 1881. Od té doby se v něm pravidelně odehrávají divadelní představení, představení opery, baletu i činohry. Interiér divadla vás naprosto okouzlí svou bohatou výzdobou a také svou historií. Zarezervujte si vstupenky včas, představení zde bývají často vyprodaná.

národní divadlo

Hudební divadlo Karlín

Divadlo Karlín má již dlouholetou tradici. Soustředí se především na muzikálovou tvorbu, ale najdete tu i činohry, operety, nebo se zde můžete zúčastnit společenských akcí, jako předávání hudebních cen. O představení zde je velký zájem, takže pro dobrá místa si musíte s nákupem vstupenek pospíšit. Na prknech divadla máte šanci vidět velké hvězdy, jako Daniel Hůlka, Leona Machálková nebo Lucie Bílá.

Divadlo Kalich

Divadlo Kalich je soukromé menší divadlo, které si za dobu otevření získalo mnoho příznivců. Divadlo během letního období pořádá i letní scénu, kdy si můžete vychutnat představení na čerstvém vzduchu. V divadle si můžete vychutnat činohry, komediální představení i muzikály. Oblíbenými představení jsou například Žena za Pultem, muzikál Krysař nebo Tajemství.

divadlo

Palác Akropolis

Palác Akropolis je prostorem, který kombinuje místo pro divadlo, koncertní sál i klub. Často jsou zde pořádány živé koncerty a různá, alternativní představení. Pokud chcete z oblasti kultury okusit něco nového a originálního, Palác Akropolis je tím pravým místem. Pokud máte v Praze jen málo času, můžete zkusit stihnout více představení za jeden den, například jedno odpolední a večerní. Budete se ale potřebovat rychle přemisťovat, takže nejlépe uděláte, pokud využijete autopůjčovnu Praha.