Já si myslím, že každá společnost lidí anebo klidně i společnost zvířat by měla být vyvážená, protože jsou lidi, kteří se třeba moc rádi baví ve společnosti, ale také si ten člověk musí uvědomit, jaká společnost je pro něj nejdůležitější. Nebo co se mu ve společnosti lidí také líbí. Protože jsou lidé, kteří jsou introverti, ale potom jsou také samozřejmě extroverti. Extrovert je ten, který má rád společnost a opravdu hodně lidí kolem sebe. Ta společnost by měla být opravdu nejlépe ve vysoké koncentraci. Potom introverti jsou takoví, že raději tráví čas sami, raději sedí třeba u televize anebo jsou na počítači.

Společnost lidí je mi příjemná.

Introvert nevyhledává velkou koncentraci a velkou společnost. Ale spíše je doma, nejspíš si jenom tak sedí u počítače a píše si s lidmi. Ale že by měl třeba zájem o nějakou velkou společnost někde venku anebo na zábavě? To asi rozhodně nehrozí. Ale sama jsem si řekla, že i když jsem někdy introvert a někdy extrovert, tak já se vlastně nemůžu přirovnat ani k jedné povaze. Někdy mám opravdu náladu třeba celý týden jenom sedět doma. Dívat se na televizi anebo třeba si psát na počítači s někým anebo si číst knihy. Někdy ale mě chytne takový amok, že bych třeba dva tři dny nejraději byla někde ve skupině lidí a stále jenom bavila se a tancovala a tak podobně.

Jste raději sami a nebo ve společnosti?

Tady je potom vidět, že společnost lidí je opravdu různá. Každý člověk to má nastavené úplně jinak a samozřejmě, že to není na škodu. Nic není špatně, takže když člověk chce být sám, tak to je samozřejmě dobře. Není to zase takhle jako úplná samota anebo osamění. Někdy člověk chce mít klid od společnosti lidí, aby byl sám, aby si třeba utřídil myšlenky, i když jsou lidé smutní, tak většinou nevyhledávají koncentraci lidí, kde je veliká společnost. Chtějí být hlavně sami, chtějí si utřídit myšlenky. Ale někteří lidé, kteří jsou zase smutní, tak vyhledávají pravý opak. Chtějí být někde středem zájmu, aby třeba přestali myslet na smutné věci a podobně, aby se nějak povzbudili, aby přestali myslet na to špatné, a také aby si vlastně udělali nový okruh přátel. I tohle je samozřejmě možné. A co třeba na zamilované seznamky? Byli jste někde na seznamce? Kde je velká skupina lidí a potom se tam střídáte v seznamování?