Trendy pronikají i do bydlení a bylo to tak už před mnoha lety. Pokaždé bylo něco v módě a chtěli to snad všichni. I vaše babička měla nějaké bydlení, které odpovídalo tehdejším trendům. Trendy udávají nejen co je aktuálně v módě, ale díky trendům je možné vybrat si to co se vám líbí, protože výrobci se tak snaží nabízet co nejširší sortiment výrobků, aby si každý mohl vybrat co se mu bude nejvíc líbit.

Záleží na velikosti
Logicky více možností má ten, kdo má větší bydlení, protože si může dovolit vybrat i větší vanu nebo umyvadlo. I v malých prostorech je možné vykouzlit koupelnu snů, a to i podle nejnovějších trendů. Musíte ale počítat i s takovými věcmi, jako je například okno. Díky oknu si můžete dovolit i tmavší barvy, které jinak prostor opticky zmenšují.

moderní koupelna

Pokud nechcete co pár let měnit koupelnu za novou, vybírejte nejen barvy, ale také materiály, které jsou nadčasové. Volte spíše jednobarevné obklady i dlažbu, a vyhněte se příliš velkým plochám z hexagonů nebo menších obdélníků. Sice to vypadá hezky, ale je to jen aktuální trend, který bude za pár let pasé. Ideální je nechat si zpracovat návrh koupelny v nějakém studiu, kde vám samozřejmě řeknou, co je zrovna trendy.

světlá koupelna

Nezapomínejte ani na pečlivý výběr sanitární keramiky a na doplňky. Krásná i nadčasová je samozřejmě samostatně stojící vana, ale musíte zvážit, zda je pro vás takový kus snadný na údržbu. Je lepší volit věci, které se vám budou dobře čistit. Nestrávíte úklidem zbytečně mnoho času. Ideální je vybírat spíše tlumené barvy, které se dají snadno vzájemně kombinovat. Nadčasová koupelna je spíše jednobarevná, nikdy nekombinujte zbytečně moc barev ani odstínů. Můžete si zvolit jeden výrazný prvek, ale pokud byste překombinovali barvy i designy, bude vaše koupelna hektická a bude se vám líbit jen chvilku. Právě proto je lepší volit tlumenější barvy i dekory.